Skip to content
Societate

Romatsa a publicat lista zborurilor interzise până la data de 17 iulie. Restricții de zbor prelungite pentru nouă state

www.bucuresti.ro

Romatsa a publicat miercuri lista zborurilor interzise până la data de 17 iulie, ca urmare a prelungirii stării de alertă, dar şi a celor din care este încă permisă repatrierea sezonierilor români.

Astfel, potrivit ultimului anunţ, sunt prelungite restricţiile de zbor cu încă 30 de zile pentru nouă state: Belgia, Franţa, Iran, Italia, Marea Britanie, Ţările de Jos, Spania, SUA, Turcia.

În ce priveşte repatrierea sezonierilor români sau transportul acestora către locurile de muncă din străinătate, Romatsa a precizat condiţiile în care pot fi operate acestea. Astfel, operatorii aerieni care vor să transporte pasageri în şi dinspre România vor trebuie să notifice în scris autorităţile cu cel puţin 2 zile înainte de ziua şi ora plecării şi să furnizeze informaţii precum numele şi prenumele pasagerilor, cetăţenia acestora, numele companiei aeriene care operează zborul, precum şi numele agentului sau agenţilor de recrutare a muncitorilor sezonieri din România.

Pe de altă parte, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti organizează miercuri evenimentul „Totul va fi bine!”, care va marca reluarea zborurilor după pauza impusă de criza mondială declanşată de apariţia şi răspândirea SARS CoV-2, în condiţiile în care traficul aerian al României a scăzut în ultimele două luni cu aproximativ 98%.

Pentru întreaga omenire, prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic şi social cea mai mare provocare a secolului. Industria aviaţiei constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri şi în interdicţia de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni. În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele n ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%„, spun organizatorii, informează adevarul.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *