Skip to content
Politică

ROMATSA nu renunță la grevă. Traficul aerian ar putea fi paralizat începând de marți

Toate aeroporturile din România ar putea fi blocate începând de marți, deoarece ROMATSA nu vrea să renunțe la greva generală.

„Ne cerem scuze faţă de pasagerii care şi-au planificat vacanţe în perioada aceasta! Greva noastră nu are nicio legătură cu această perioadă de vacanţă. Este important să înţelegeţi că a început demult acest conflict. De şase luni puteam să începem, am fost cu procedura (finalizată – n.r.) pentru a putea începe greva. Am aşteptat şase luni ca să înţeleagă cineva şi să facă ceea ce trebuia să facă”, a spus Florin Diaconu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), potrivit Antena3.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că rolul grevei anunțată de sindicaliștii de la ROMATSA este de a salva instituția.

„Vreau să înţeleagă opinia publică: nu la noi e vina, nu pentru salariile noastre facem ce facem, ci pentru a salva o instituţie românească, care nu e bugetară şi care aduce bani la buget”, amai subliniat Florin Diaconu.

Controlorii de trafic aerian au anunțat încă de săptămâna trecută că vor începe greva generală în data de 30 mai 2017, pe termen nelimitat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *