Skip to content
Politică

Romgaz anunţă două descoperiri de gaze în România

" "

Romgaz a finalizat, în această lună, lucrările privind punerea în exploatare experimentală a două noi acumulări descoperite în Platforma Moldovenească şi Bazinul Transilvaniei, pe raza localităţilor Frasin (jud. Suceava) şi respectiv Criş (jud. Mureş), se arată într-un comunicat al companiei, potrivit realitatea.net.

Sonda de la Frasin, forată la o adâncime de 4.100 de metri, se află în perimetrul de explorare-dezvoltare-exploatare RG 04 Moldova Nord, zonă în care Romgaz extrage gaze naturale încă din anul 1972. Prin acest foraj, finalizat în cursul luni ianuarie 2015, a fost pus în evidență un zăcământ de gaz-condensat, pentru care în acest moment se află în derulare programul de dezvoltare. Sonda de la Criş (comuna Daneş, jud. Mureş) este realizată la adâncimea de 2.600 de metri şi este cuprinsă în perimetrul RG 03 Transilvania Sud, unde există unele dintre cele mai vechi zăcăminte de gaze naturale din România.

" "
" "

Producţia zilnică realizată prin aceste două sonde noi este de peste 2.600 de barili echivalent petrol pe zi, adică aproximativ 3% din producţia zilnică de gaze naturale a companiei.

Ambele zăcăminte se înscriu în ceea ce înseamnă zăcăminte convenționale de hidrocarburi, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *