Romgaz repartizează sub formă de dividende o cincime din profitul net obținut anul trecut. Câți bani ia Guvernul

Sursă foto: X

Prin derogare de la Memorandumul care prevede ca societățile de stat să distribuie 90% din câștig sub formă de dividende, producătorul național de gaze naturale va repartiza către acționari doar 20% din rezultatul net al anului 2023.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Romgaz (SNG) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind alocvarea profitului net rămas de repartizat de 2,57 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, 20,35% din acesta, respectiv suma de 524,79 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende.

Din acestea, 366,69 milioane lei vor intra „în cuferele” Guvernului în contul participației de 70,01% din acțiuni pe care statul român o deține prin Ministerul Energiei, în timp ce 157,10 milioane lei vor reveni, la data plății de 26 iunie, investitorilor de portofoliu.

În afară de repartizările aferente anului 2023, acționarii vor mai primi și suma de 25,44 milioane lei de la rezervele din rezultatul reportat, ceea ce va situa randamentul net al distribuției de cash la aproximativ 2,5% raportat la capaitalizarea bursieră a companiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL