Rompetrol Rafinare anunţă finalizarea reviziei generale a rafinăriei Petromidia

Sursă foto: Wikipedia

Rompetrol Rafinare, anunţă că a fost finalizată revizia generală a rafinăriei Petromidia, proces început în 8 martie, iar compania a demarat procesele de repornire a instalaţiilor de producţie din rafinăria de la Năvodari. Instalaţiile vor intra etapizat în fluxul de producţie, urmând să ajungă la capacitate optimă „în cel mai scurt timp”. „Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar şi alte entităţi ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor”, transmite compania, într-un comunicat.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaţionale şi pe cele de siguranţă, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Florian Daniel Pop.
Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International.
Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiţie de aproximativ 85 de milioane de dolari. Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România şi din alte ţări europene.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: