Romsilva scoate la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun: brazi şi molizi, la preţuri cuprinse între 15 şi 35 lei

Sursa: Facebook

Romsilva anunţă, joi, că scoate spre vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă. Aceştia sunt brazi şi molizi, de până la 3 metri, care se vor vinde la ocoalele silvice cu preţuri cuprinse între 15 şi 35 de lei.

”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

”Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Cei cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale”, a mai transmis Romsilva.

Instituţia menţionează că preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

”Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai precizat instituţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL