Romsilva, venituri de peste 6,6 milioane de euro din valorificarea resurselor naturale în 2024

Sursa foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Valorificarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale, precum şi activităţile cinegetice şi de piscicultură au rotunjit veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva la aproximativ 6,6 milioane de euro până la finele lunii noiembrie 2024, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a obţinut venituri de aproape 33 de milioane de lei, adică peste 6,5 milioane de euro, în primele 11 luni ale anului 2024, din activităţi conexe silviculturii. Sumele provin din valorificarea şi exploatarea resurselor naturale, cum sunt fructele de pădure, ciupercile comestibile, plantele medicinale, trufele, dar şi din activităţi cinegetice şi piscicultură”, au informat reprezentanţii Romsilva.

Cele mai mari venituri realizate până la finalul lunii noiembrie a.c. din produse nelemnoase au fost generate din valorificarea păstrăvului de consum, respectiv 350 de tone, în valoare de 10,045 milioane de lei.

Activităţile cinegetice au avut, de asemenea, un aport important, în condiţiile în care acţiunile de vânătoare desfăşurate pe fondurile cinegetice gestionate de regie şi în complexele de vânătoare deţinute de instituţie au adus peste 4,693 milioane de lei, iar carnea de vânat, respectiv 97 de tone, a generat alte venituri de circa 1,337 milioane de lei.

Totodată, în aceeaşi perioadă, au fost vânduţi 31.474 de fazani vii, în valoare de 2,143 milioane de lei.

Valorificarea fructele de pădure, precum măceşe, cătină, zmeură, afine, a adus un plus de 5,407 milioane de lei pentru o cantitate livrată de 738 tone, iar încasările din vânzarea plantelor medicinale (681 tone) au fost de 4,086 milioane de de lei.

Cantitatea de trufe valorificată, prin cesionarea dreptului de recoltare, din pădurile de stat administrate de Romsilva se ridică, până la finalul lunii noiembrie a.c., la 38 de tone, în valoare de 4,740 milioane de lei, în timp ce din cantitatea de ciuperci, hribi şi gălbiori, respectiv 98 tone, s-au înregistrat venituri de 247.150 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: