Skip to content
Magazin

Ronnie Spector, fondatoarea și solista trupei The Ronettes, a murit la vârsta de 78 de ani

Ronnie Spector

Ronnie Spector, solista şi fondatoarea legendarului grup The Ronettes, a murit miercuri în statul american Connecticut la vârsta de 78 de ani în urma unei „bătălii scurte” cu cancerul, potrivit unui comunicat al familiei sale.

Ronnie, pe numele său real Veronica Yvette Bennett, va rămâne în amintirea publicului alături de trupa sa datorită unor piese de mare succes, precum „Be my baby” şi „Baby I love you”, preluate şi reinterpretate de-a lungul deceniilor de grupuri din toate stilurile muzicale, scrie Agerpres.

The Ronettes, una dintre „trupele de fete” în mare vogă în anii 1960 şi 1970, înfiinţată în cartierul newyorkez Harlem, a fost creată în 1957 de Ronnie, sora ei Esthelle şi verişoara lor Nedra Talley.

O mare parte din faima acestui grup se datorează asocierii cu celebrul Phil Spector, considerat un veritabil rege Midas al muzicii pop, care s-a căsătorit cu Ronnie în 1968. Căsnicia lor a durat până în 1972.

Iubitul nostru înger terestru, Ronnie, a plecat din lumea aceasta după o scurtă luptă cu cancerul. I-a fost alături familia şi soţul său, Jonathan”, se arată în acest comunicat în care rudele cântăreţei au cerut să le fie respectată intimitatea în aceste momente.

Comunicatul notează că „o celebrare a vieţii lui Ronnie şi a muzicii sale va fi anunţată în perioada următoare”.

Familia artistei a precizat că Ronnie a cerut ca, în loc de flori, cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu să facă mici donaţii în beneficiul adăposturilor locale pentru femeile maltratate sau pentru Fondul colegiului indian-american.

Ronnie a trăit viaţa cu strălucirea în ochi, cu un sentiment de mândrie, un simţ al umorului genial şi un zâmbet pe faţă. A fost o persoană plină de dragoste şi de gratitudine”, precizează acelaşi comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *