Skip to content
Politică

Roșca Stănescu lovește din nou din închisoare. „Mercenarii din justiție”

Sorin Roșca Stănescu scrie un nou text de după gratii.

Fostul deputat liberal se întreabă „ce procesează judecătorii?”, afirmând că, „dacă au existat procurori butonați, magistrații sunt obligați să joace la liber impus”.

Roșca Stănescu scrie, pe blogul său, un text sub titlul: „Justiția independentă cu procurori dependenți?”, în care vorbește despre magistrați și procurori aflați sub presiunea unor oameni politici.

„Vrem nu vrem, ne place sau nu ne place, aceasta este intrebarea zilei. In subtext. Si in context. Ce proceseaza judecatorii? Ceea ce au instrumentat procurorii. Iar daca au existat procurori butonati, magistratii sunt obligati sa joace la liber impus. Tot sub presiunea unor oameni politici. Ca sa promoveze. Ca sa nu retrogradeze. 

Daca intr-un program pe calculator introduci data false, iar programul nu este suficient de sofisticat, rezultatul va fi si el fals. Pentru ca, lucrand in viteza si rudimentar, calculatorul, in loc sa stearga pur si simplu informatiile care se bat cap in cap, le prelucreaza alandala. Iar concluzia este si ea tot alandala. Se intampla ca lucrurile sa devina si mai complicate atunci cand nu se mai gasesc judecatori pentru a fi promovati. Cand acestia sunt substituiti cu procurori. Facuti peste noapte judecatori. Unii cu consemne. Cu misiune”, scrie Roșca Stănescu.

Daca intr-un sistem care isi va reveni dupa un deceniu al rusinii, Consiliul Superior al Magistraturii va deveni, in fine, singura instanta in masura sa numeasca, sa promoveze sau sa retrogradeze procurori si judecatori, fara nicio imixtiune a guvernului sau presedintiei, atunci va exista sansa ca justitia sa se autoreglementeze cu adevarat si sa elimine, intr-un timp rezonabil, toate elementele de ingerinta din sanul ei. Adica mercenarii”, își încheie Stănescu textul.

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat marti la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, anunta televiziunile de stiri. Sentinta este definitiva.

Sorin Rosca Stanescu era acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, iar Sorin Pantis, de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

4 comentarii la “Roșca Stănescu lovește din nou din închisoare. „Mercenarii din justiție”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *