Skip to content
Politică

UPDATE Rotativa se amână. Ciolacu: Decizia este corectă. Ce spune Kelemen Hunor

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE ORA 10:00

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, că liderii coaliţiei de guvernare au decis împreună să continue în această formulă cu Nicolae Ciucă premier şi să dea un răspuns „exact aşa cum doreşte societatea”.

„În momentul în care noi am format această coaliţie, acum un an şi jumătate, ştiam că trecem printr-o perioadă foarte dificilă, ne-am asumat împreună această responsabilitate, spunând că trebuie să existe o predictibilitate. În continuare sunt convins că e nevoie de predictibilitate, e nevoie de responsabilitate şi e nevoie de a întări încrederea în societate. Există emoţii în societate, cunoaştem problemele societăţii şi ne-am asumat să le rezolvăm. În această perioadă de când suntem la guvernare am avut, sigur, între ghilimele spun, dar dumneavoastră veţi înţelege exact ce vreau să spun, multe incendii. Cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă ăsta este rostul guvernării: să guvernăm pentru oameni, pentru societate şi asta am făcut asta vom face şi în continuare”, a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Victoria, într-o declaraţie comună cu premierul Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

El a spus că problemele din sistemul de învăţământ sunt cunoscute pentru Guvern şi pentru această coaliţie şi pot fi rezolvate.

„Rezolvarea este în mâna Guvernului, în mâna Parlamentului şi rezolvarea trebuie să fie una etapizată, dar avem nevoie de învăţământ de calitate, cum avem nevoie de servicii de calitate, servicii publice de calitate pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate şi vom reuşi să le rezolvăm, aşa cum am reuşit şi până acum din 2020 şi apoi din 2021. Aseară am decis împreună, aşa cum au zis şi colegii mei, să continuăm în această formulă cu Nicolae Ciucă premier şi să dăm răspuns exact aşa cum doreşte societatea şi aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare. De aceea, eu sunt în continuare optimist, am încredere în forţele noastre şi am încredere în oameni că ştiu că trecem printr-o perioadă grea”, a adăugat Kelemen Hunor.

UPDATE ORA 09:47

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, în conferinţa în care premierul Nicolae Ciucă a anunţat că nu îşi depune mandatul, că problemele ridicate de către angajaţii din educaţie sunt unele legitime, subliniind că, în programul de guvernare, învăţământul este o prioritate.

„Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuţii politice până în rezolvăm această grevă a profesorilor urmând, pe urmă, să găsim, tot împreună, calendarul cel mai bun pentru a se face rotaţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente li realizările Cabinetului, că a convenit Am stabilit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Ştire iniţială

Premierul Nicolae Ciucă va rămâne în funcție până la rezolvarea grevei din educație, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al UDMR, Kelemen Hunor, sunt de acord cu această decizie.

„Decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm”, a subliniat liderul PSD Marcel Ciolacu.

”Am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit”, a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *