Skip to content
Politică

Rotirea cadrelor: USR impune secretar de stat în MAI o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani

Inquam Photos / Virgil Simonescu

​Premierul Florin Cîțu a acceptat propunerea USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe secretar de stat la Ministerul de Interne.

Fostă poliţistă ieşită la pensie la 42 de ani, în 2016, Alexe încasează 13.000 de lei lunar la care va adăuga acum un salariu de 15.000 de lei.

" "
" "

Cum e să fii la 35 de ani chestor (general) iar la 42 să te pensionezi din poziția de secretar de stat cu aproximativ 13.000 lei pensie militară? Pensiile militare au fost intens folosite în campania electorală, evident prin denaturarea realității și prezentarea unor excepții care să lase impresia că TOȚI polițiștii/militarii se pot pensiona la 43-45 ani cu pensii de 15.000 lei.

Una dintre aceste excepții este Irina Alexe, de ieri secretar de stat în MAI, care a fost propunerea unuia din partidele coaliției de guvernare, și care reprezintă exact întruchiparea tuturor exemplelor negative prezentate de politicieni. Stimabila doamnă s-a pensionat în 2016 la 42 de ani profitând de o prevedere reglementată cu dedicație pentru „top managementul” MAI, iar acum, ca secretar de stat va mai adauga vreo 15.000 lei salariul de secretar de stat.”, scrie sindicatul poliţiştilor pe pagina sa de facebook

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș.

USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă„, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *