Skip to content
Politică

Rovana Plumb, anunț privind proiectul pentru modernizarea plajelor de pe litoralul românesc

rovanaplumb.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Constanţa, că în luna septembrie va fi semnat proiectul pentru modernizarea şi lărgirea plajelor de pe litoralului românesc care nu au fost ref[cute p\n[ acum, valoarea investiţiei fiind de un miliarde de euro. Lucrările vor fi încheiate până în anul 2023.

Rovana Plumb a fost prezentă, vineri, la Constanţa, la inaugurarea Staţiei pentru Tratarea apei potabile Palas şi a semnat un contract în valoare de aproape 600de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă potabilă în judeţele Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Braşov şi Ilfov, potrivit News.ro.

Cu acest prilej, ministrul Fondurilor Europene a amintit de un alt proiect important care urmează să fie realizat în Constanţa, şi anume modernizarea şi lărgirea plajelor litoralului.

Proiectul de care sunt legată în mod special este mărirea suprafeţei României prin mărirea lungimii plajelor de pe litoralul MăriiNegre. Dacă în prima fază a proiectului am reuşit să mărim suprafaţa României cu 44 de hectare, acum suntem pregătiţi în luna septembrie să semnaăm contractul de finanţare pentru o modernizare şi o reducere a eroziunii costiere pe o lungime a litoralului de 30,54 de kilometri, de la Năvodari, porţiunea care a mai rămas şi până la 2 Mai. Valoarea acestui proiect este un miliard de euro şi probabil că în cursul lunii septembrie vom semnat acest proiect important”, a afirmat Rovana Plumb.

Ministrul a spus că proiectul se află în faza finală de pregătire, procedura de achiziţie publică pentru o parte din acesta urmând să fie încheiată până la sfârşitul anului.

Proiectul se află în fază finală de pregătire, procedura de achiziţie publică pentru contractele de lucrări aferente loturilor Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie şi stăvilare este estimată a fi finalizată până la sfârşitul anului în curs, stăvilarele în septembrie, Tomis şi Agigea în octombrie şi Mamaia şi Eforie în decembrie, urmând ca lucrările să demareze în cursul anului 2019”, a explicat Rovana Plumb.

Ea a menţionat că termenul pentru lansarea contractelor de lucrări pentru zona de la Costineşti la 2 Mai este luna septembrie a acestui an. Ministrul a precizat că tot proiectul va fi finalizat până în anul 2023.

Cinci sectoare de plajă de pe litoral, unul în Mamaia, trei în Constanţa şi altul în Eforie Nord au fost reabilitate în urma cu trei ani, tot cu fonduri europene, în urma unui alt proiect al autorităţilor centrale, valoarea investiţiei fiind de 170 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *