Skip to content
" "
Politică

Rovana Plumb, după discursul lui Ponta:”Iohannis a candidat în condițiile unui proces cu ANI”

" "

Argumentele prezentate de premierul Victor Ponta lămuresc situația politică, în condițiile în care un guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri, a declarat duminică Rovana Plumb, președintele Consiliului Național al PSD.

Argumentele prezentate astăzi de prim-ministrul Victor Ponta lămuresc foarte clar situația politică. Nu intru în detaliile juridice — ele au fost foarte bine explicate de către premier. Ar fi fost bine și corect ca premierul să fi avut șansa de a oferi aceste explicații și procurorilor, înainte ca lucrurile să evolueze de o manieră cel puțin suspectă. În ceea ce privește partea politică, lucrurile sunt cât se poate de clare — un Guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică„, a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat.

Potrivit acesteia, „vocile opoziției nu au în acest moment nicio legitimitate de a vorbi despre demisia Guvernului și a premierului”.

Președintele Iohannis a candidat în condițiile unui proces cu ANI; Traian Băsescu s-a ascuns 10 ani în spatele imunității prezidențiale de dosare; doamna Gorghiu, domnul Atanasiu au de dat propriile explicații; de domnul Predoiu nu mai spunem — tocmai ce am aflat că și-a angajat în minister foștii parteneri de afaceri”, a argumentat Rovana Plumb, relateaza agerpres.ro

În opinia sa, justiția nu trebuie amestecată cu politica. „Justiția trebuie să își urmeze cursul, dar politică se face de către Parlament, de către Guvern, partide, președinte”, a adăugat președintele CN al PSD.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *