Skip to content
Politică

Rovana Plumb, după mesajul lui Juncker: E nevoie de o atitudine de coechipier, nu de competitor

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, scrie pe Facebook că îngrijorările preşedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker sunt legate de nevoia de unitatea despre care a vorbit şi PSD, iar mesajul trebuie să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis.

„Am citit interviul Preşedintelui CE Juncker. Reafirmă ceea ce noi, majoritatea parlamentară, am spus mereu, nevoia unităţii acasă. Cel care trebuie să înteleagă acest apel este Preşedintele Iohannis. În fond, nu noi ne-am jucat de-a pregătirea Preşedinţiei. Am pregătit Preşedinţia şi am afirmat asta, spre deosebire de Cotroceni. Haideţi să intrăm în 2019 cu demnitatea şi mândria cuvenită de a fi atât români cât şi europeni. Interviul lui Juncker ne arată încă o dată că Europa e îngrijorată, problema însă e simplă: evitarea blocajului la Cotroceni. Cred că şi domnul Preşedinte îşi doreşte un summit de succes la Sibiu, or pentru asta e nevoie de o atitudine de coechipier, nu de competitor cu Guvernul timp de 6 luni”, scrie Rovana Plumb, pe Facebook.

Cu doar trei zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE, preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are „dubii” privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este „bine-pregătit din punct de vedere tehnic”, Bucureştiul nu a înţeles „deplin” ce presupune acest mandat.

Acelaşi oficial european spunea, în 5 decembrie, după întâlnirea cu premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles: „Am văzut azi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor. Sunt convins că România va finaliza un număr mare de propuneri de pe masa Parlamentului si Consiliului. Se întâlnesc în multe puncte programul comisie şi guvernului român. Mai sunt puncte cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune preşedinţia Consiliului UE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *