Skip to content
Politică

Rovana Plumb explică ce se va întâmplă cu salariile românilor: „Am să vă dau un singur detaliu”

Ministrul Muncii și președintele interimar al Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, a dezvăluit, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV, ce se va întâmpla cu salariile românilor.

„Este bine ca exista si critici pentru ca analistii aratau ca avem un maxim de incredere in cresterea economica. Suntem pe pozitia a noua in ceea ce priveste rata somajului, firesc este sa tinem cont de toate conjuncturile pentru a putea asigura in continuare stabilitate si predictibilitate pentru tara.

Ne-am asumat anumite angajamente politice si ma refer la legea salarizarii si la cea privind venitul minim de insertie, proiect care va pleca spre Parlament in cursul acestei luni. In ianuarie 2016 vom avea un salariu minim pe economie de 1200 lei, astazi e 1050 de lei. Vreau sa va spun ca in momentul de fata e un haos in salarizarea celor care au grija de sanatatea noastra, celor care au grija de educatia copiilor nostri, sau celor care trebuie sa elaboreze politici publice la nivelul administratiei publice centrale.

Ce vrem sa facem cu aceasta lege, va spun ca criteriile au fost negociate si am sa va dau un singur detaliu, raportul intre minim si maxim este 1 la 18″, a declarat Rovana Plumb, explicând totodată că salariul președintelui și premierul va fi de 18 ori mai mare decât salariul minim pe economie.

Întrebată cine mai intră în această categorie, Rovana Plumb a explicat: „Prim-ministrul intra, presedintele, presedintele ICCJ, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului. Salariu egal pentru cele 3 puteri in stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *