Skip to content
Politică

Rovana Plumb, în război cu Dragoș Pîslaru: Un tehnocrat arogant!

rovanaplumb.ro

Deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Muncii în Guvernul Ponta, a lansat miercuri o serie de critici la adresa lui Dragoș Pîslaru, actualul ministru al Muncii, precizând că este „un tehnocrat arogant”.

Liderul PSD a declarat că tehnocrații „vorbesc în mod eronat” despre impactul pe care l-ar avea creșterea salariilor bugetarilor, arată un comunicat de presă transmis redacției. Scandalul a pornit după ce Pîslaru a anunțat că nu sunt bani pentru măriri de salarii. Rovana Plumb mai amintește și de faptul că Anca Dragu, ministrul Finanțelor, „le cerea românilor să lucreze pe doi lei”.

Redăm mai jos comunicat de presă:

„Parlamentarii PSD au demonstrat cu cifre şi calcule bugetare precise sustenabilitatea fiecărei măsuri pe care au propus-o, începând cu eliminarea a 102 taxe nefiscale şi continuând cu creşterea salariilor personalului din educaţie şi sănătate cu 15%.

Referitor la creşterea salariilor personalului din educaţie şi sănătate, tehnocraţii vorbesc în mod eronat despre un impact bugetar de 4 miliarde. În realitate, acest impact este unul contabil şi nu corespunde cu realitatea economică. Din aceşti 4 miliarde, 42,9% se întorc la bugetul de stat contribuţie şi impozit pe venit. Din ce rămâne: 80% se duc în consum, 20% rămân la economisire. Impactul net în final este de 55-60%; aproximativ 1,8 miliarde de lei, nu 4 miliarde. Aceşti bani reprezintă o mică parte din creşterea economică prognozată de Comisia de Prognoză, pentru anul viitor. Avem prognozate 14 miliarde de lei în plus, venituri la bugetul de stat. Deci bani la buget sunt, mai trebuie să existe şi voinţă.

Dragoş Pîslaru este un tehnocrat arogant care nu ține cont deloc de nevoile oamenilor. În septembrie, le anunţa pe tinerele mame că s-ar putea să nu fie bani la buget pentru a achita indemnizaţiile de creştere a copiilor. Acum, îi mai minte o dată pe români si spune că nu sunt bani la buget pentru a creşte cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate. Am demonstrat cu cifre şi calcule bugetare de ce această creştere este sustenabilă bugetar. Dincolo de cifre însă, sunt românii care aşteaptă să simtă beneficiile muncii lor. Guvernarea PSD, din care am făcut parte, a pregătit creşterea economică de acum, prin măsuri concrete, așa cum a fost adoptarea noului Cod Fiscal. Astăzi, România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană datorită politicilor PSD şi prin munca românilor. Românii au dreptul să beneficieze de pe urma muncii lor, pentru a se alătura clasei de mijloc. Tehnocraţii aroganţi au însă alte planuri.

Doamna ministru Dragu, cu o suficienţă maximă, le cerea românilor să lucreze pe doi lei. Acum, actualul ministru al Muncii se încurcă în calcule bugetare pentru a încerca să justifice opoziţia faţă de o măsură de care românii au nevoie şi pe care o merită. Vreau să le spun un lucru românilor: unele din primele măsuri pe care PSD le va pune în aplicare, dacă va ajunge la guvernare, este această creştere de salarii cu 15%, pentru ca oamenii care au grijă de educaţia copiilor noştri şi de sănătatea familiilor de români să poată să facă parte din clasa de mijloc”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *