Rovana Plumb, întrebată dacă va mai fi pe lista PSD la europarlamentare: „Asta nu decid eu!”

Rovana Plumb

Cum ar putea arăta lista PSD pentru alegerile europarlamentare de anul viitor? Cine rămâne și cine pleacă de la Bruxelles?

Un lucru e cert: un fost premier va deschide lista PSD la europarlamentare. Este vorba despre europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier între iunie 2017 şi ianuarie 2018.

Pentru locul doi, favorită este Carmen Orban, consilierul premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate.

Prezentă la evenimentul „Living better with Europe” organizat de PSD, la Parlamentul României, Rovana Plumb, europarlamentar şi vicepreşedinte al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European a fost întrebată de PS News dacă va mai candida.

„Asta nu decid eu!”, ne-a răspuns Rovana Plumb.

Cum ar putea arăta lista PSD pentru alegerile europarlamentare de anul viitor:

1. Mihai Tudose

2. Carmen Orban

3. Victor Negrescu

4. Claudiu Manda

5. Dragoş Benea

6. Maria Grapini

7. Doina Federovici / Marius Budăi

8. Dan Nica

9. Lavinia Şandru / candidat PUSL

10. Corina Creţu

Oricum, potrivit informațiilor PS News, Rovana Plumb nu s-ar mai afla pe această listă. Ce spune, însă, despre Uniunea Europeană și România, într-un scurt interviu pentru PS News:

Ce face Uniunea Europeană pentru România

„Mă bucur că astăzi s-a marcat un prim pas înainte de alegerile de anul acesta, un prim pas important pentru prima campanie, alegerile europarlamentare. Este important pentru noi să să demonstrăm ce a făcut Europa pentru noi și ce a făcut România pentru Europa”.

Banii europeni sunt motorul de dezvoltare economică a României

„Dacă ne referim la ce poate să facă Europa pentru România, cred că lucrurile sunt evidente. Banii europeni sunt motorul de dezvoltare economică a României și au fost de peste 62 de miliarde de euro care au intrat în România și care se regăsesc în infrastructură socială, în tot ceea ce înseamnă transporturi, în tot ceea ce înseamnă investiții în traiul uman, banii europeni, politică de coeziune și bineînțeles, toate acțiunile pe care le vom face și pe care le-am făcut nu a făcut decât să demonstreze că este super benefică apartenența României în Uniunea Europeană.

Am traversat și traversăm crize multiple, al căror impact pe viața cetățenilor este deosebit de important. Nu știu câtă lume știe că tot ceea ce înseamnă mecanismul de reziliență și redresare, care la noi se numește Planul Național de Redresare și Reziliență, face parte dintr-un pachet mare care se numește NextGenerationEU cu o valoare de 750 de miliarde de euro la nivel european și care a venit în sprijinul tuturor cetățenilor europeni, inclusiv al României, pentru a putea depăși impactul economic, social al crizei pandemice”.

Ce face România pentru Uniunea Europeană

„În primul rând, România este un punct de stabilitate solid în contextul geopolitic actual și al crizelor multiple care se suprapun și mă refer aici în special la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

După cum bine știți, suntem la granița cu Ucraina. Practic suntem poartă de intrare a Uniunii Europene, alături de polonezi.

România este cea care a preluat cei mai mulți refugiați”.

România este o un hub solid de stabilitate prin asigurarea unei guvernări stabile

„De asemenea, în vederea extinderii Uniunii Europene, pentru că avem nevoie de această extindere în continuare, punând accent pe tot ceea ce înseamnă stabilitate și prosperitate pe regiune, am sprijinit și vom sprijini în continuare parcursul european al Moldovei.

Reamintesc de sustenabilitatea agriculturii noastre, produsele noastre fiind recunoscute pe toată piața internă a Uniunii Europene că produse care aduc un aport benefic sănătății.

Principalul lucru pe care vreau să-l subliniez este că, în contextul geopolitic actual, România este o un hub solid de stabilitate pentru Europa și trebuie să asigure o guvernare stabilă”.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: