Skip to content
Politică

Rovana Plumb, noi asigurări privind fondurile europene: Atât vom absorbi!

hotnews.ro

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a vorbit marți despre întârzierile absorbției de fonduri europene în ceea ce privește infrastructura rutieră și feroviară, dând asigurări că angajamentele vor fi respectate.

Concret, Plumb a spus că problemele au fost identificate, anunțând că va avea întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Băncii Europene de Investiții, informează News.ro.

“În ceea ce piveşte întârzierile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, care gestionează mediul şi infrastructura rutieră şi feroviară, sunt întârzieri. Am identificat problemele. Astăzi (marţi – n.r.), o să avem întâlniri cu reprezentanţii consultanţilor tehnici ai Comisiei Europene, respectiv ai Băncii Europene de Investiţii. Am solicitat o întâlnire de urgenţă la Bucureşti a reprezentantului acestui serviciu de consultanţă tehnică al Comisiei Europene, pentru a avea o întrevedere”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene susține că țara noastră nu riscă să piardă niciun ban din fondurile europene anul acesta, menționând că au fost luate toate măsurile pentru evitarea dezangajării.

“Nu riscăm să pierdem absolut nimic pentru anul acesta. Nu va fi niciun dezangajare la nivelul fondurilor europene. Cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi. S-au luat toate măsurile la nivel guvernamental, astfel încât să nu înregistră niciun fel de decomitere”, a adăugat Plumb.

Asigurările ministrului vin în contextul în care, în luna martie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că deși România dispune de fonduri europene în valoare de 31 de miliarde de euro, au fost atrase doar 4,9 miliarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *