Skip to content
" "
Politică

Rovana Plumb, nou atac virulent la adresa lui MRU: „Și eu sunt curioasă să știu de ce trenează această nominalizare”

" "

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, a lansat, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV, un nou atac virulent la adresa fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru șefia SIE.

Astfel, Rovana Plumb a reiterat faptul că PSD nu susține nominalizarea șefului de la SIE, explicând motivele principale pentru această decizie politică.

" "
" "

„Dimineata am avut Biroul Politic Permanent in care fiecare si-a spus opinia, toti cei care au luat cuvantul au spus ca suntem uniti, mesajul a fost de unitate, de solidaritate si de continuare a guvernarii. Cel mai important punct a fost legat de nominalizarea si care e pozitionarea din punct de vedere politic al PSD. Mesajul nostru e foarte clar. PSD nu sustine nominalizarea sefului de la SIE din cel putin 3 considerente: nu s-a lucrat intr-un mod transparent, dupa alegerile din 2014 s-a dat un semnal foarte clar ca puterea nu trebuie sa apartina unui singur partid ci trebuie sa fie un echilibru pentru a putea consolida democratia in Romania. Cel de-al treilea motiv e legat de faptul ca persoana domnului MRU a fost perceputa ca si un important lider politic care a continuat masurile de austeritate ale guvernarii PNL. Ceea ce ne surprinde e ca la momentul din 2012 liberalii au fost alaturi de noi. Nu discutam de pozitia de SIE sau o alta pozitie de conducere. Consider ca intr-un Parlament votul e unul politic. Fiindca e politic, raportarea e una politica. Ceea ce consideram noi, in schimb, ca prioritate 0, e ca masurile bune luate de catre Guvern sustinut de actuala coalitie, trebuie sa continue”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, Rovana Plumb a declarat că e bine să se exprime cât mai curând Parlamentul în ceea ce privește nominalizarea președintelui pentru șefia SIE.

„Problema in discutie a fost vis a vis de comportamentul nostru de vot. Intre toti colegii de partid, nu toata lumea are aceaasi opinie, important e ce se degaja din majoritatea opiniilor. Eu cred ca e foarte bine ca maine sa se exprime Parlamentul in ceea ce priveste aceasta nominalizare. De ce ar trebui sa mai prelungim? (…) Si eu sunt curioasa sa stiu de ce treneaza aceasta nominalizare”, a mai transmis Rovana Plumb.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *