Skip to content
Politică

Rovana Plumb pune pe masă cifrele absorbției de fonduri UE. Cum rămâne cu cele 3 spitale promise

hotnews.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pune pe masă cifrele absorbției de bani de la UE. Vedeți mia jos cum rămâne cu cele trei spitale regionale promise.

Prezentă miercuri seară în platoul emisiunii „100 de minute” de la Antena 3, Plumb a susținut că România se plasează în jurul mediei europene în ceea ce privește absorbția.

Suntem în media Uniunii Europene, care este de 20%. Noi suntem la 19,4%. Dinamica pe care am impus-o a permis să recuperăm în mai puțin de un an întârzierile cu care a debutat România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. A fost un decalaj de un an și jumătate. Startul a fost în august 2017. (…) Liniile de finanțare deschise înseamnă acele apeluri care sunt destinate tuturor mediilor de activitate. Nu cred că există săptămână din activitatea mea să nu am întâlniri cu beneficiarii din domenii. În mai puțin de o lună de zile am crescut cu aproape două miliarde, a afirmat Rovana Plumb.

Întrebată în ce se pot materializa acești bani, Rovana Plumb a răspuns: „Tot programul nostru de guvernare prevede măsuri cu fonduri europene. Investițiile se referă la faptul că am modificat Legea achizițiilor publice. ca acestea să se realizeze”.

În altă ordine de idei: chestionată în legătură cu cele trei spitale regionale, PSD-ista a declarat: „Până la sfârșitul acestui an, aplicațiile pentru cele trei spitale vor fi gata. Pe 13 iulie, a fost dezbatere publică la Iași pentru că a fost gata studiul de fezabilitate. Ne-au dat toate asigurările că nu vor fi întârzieri și că vor fi finalizate aceste aplicații. Se solicită ca răspunsul din partea autorităților române să fie rapid și punctual, lucru care sunt convinsă că o să se întâmple. Sunt convinsă că în decembrie va fi gata cu toate și va fi o conferință de presă comună. Implementarea este cea care duce la rezultate. Dacă studiile de fezabilitate sunt bine țintite, echipa de implementare trebuie să fi foarte bine pregătită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *