Skip to content
Politică

Rovana Plumb, reacție după declarațiile președintelui: „Nu l-am ascultat pe Klaus Iohannis”

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a reacționat, marţi,  la declaraţiile preşedintelui României, Klaus Iohannis privind bugetul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că dorește ca bugetul de stat să nu fie construit în urma unor calcule electoraliste sau interese partizane.

„Ne aflăm în perioada imediat premergătoare construirii bugetului. Îmi doresc ca el să fie rezultatul unei viziuni, al asumării unor obiective în interesul întregii societăți și al respectării angajamentelor luate de întreaga clasă politică, nu al unor calcule electoraliste sau interese partizane. Practica direcționării de resurse de la bugetul statului pentru a influența procesul electoral nu are ce căuta într-o democrație puternică. Renunțarea la un asemenea mod de lucru ar fi tocmai expresia unui comportament responsabil”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebată cum comentează afirmaţiile şefului statului, Rovana Plumb a declarat: „Nu l-am ascultat pe Klaus Iohannis. Este normal să existe o îngrijorare, dar dacă se va explica corect ce înseamnă aceste creşteri salariale, în special în domeniile pe care le-am adordat, educaţie şi sănătate, sunt convinsă că va fi alta abordarea”.

În ceea ce priveşte legea salarizării, Rovana Plumb a precizat: „Vom avea discuţii cu delegaţia Comisiei Europene. Angajamentul nostru este ferm în ceea ce priveşte legea salarizării. Unul dintre principiile de bază este cel al sustenabilităţii şi vom urmări să ne încadrăm în spaţiul fiscal bugetar, aşa cum ne-am angajat.

În zona magistraţilor ar fi trebuit să se facă nişte clarificări, în aşa fel încât munca pe care o fac să fie corect remunerată. Sperăm ca până la finalul acestei săptămâni să finalizăm şi acest domeniu”.

„Cu FMI am avut discuţii săptămâna trecută în ceea ce priveşte legea salarizării, salariul minim pe economie, majorarea pensiilor cu 5%. dacă va fi nevoie, săptămâna aceasta vom discuta şi cu Comisia Europeană”, a adăugat Plumb.

 

1 comentariu la “Rovana Plumb, reacție după declarațiile președintelui: „Nu l-am ascultat pe Klaus Iohannis”

  1. Asta este o”declaratie constienta”a unui politician roman?!?Chiar daca este vorba de cineva din lumea politica aflat pe alta baricada,de alta culoare politica decat ea,cum sa spui asemenea prostie si obraznicie totodata?Presedintele Romaniei este o INSTITUTIE,cea mai mare dupa greutatea si legitimitatea votului direct exprimat de popor si vii tu politician de doi lei si te pisi pe aceasta institutie?!?Pai inseamna ca aceasta atitudine este o insulta directa adresata poporului roman de care PSD va mai avea nevoie la vot!Numai un politician prost,un om prost si fudul de atata prostie putea declara asa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *