Skip to content
Politică

Rovana Plumb și Dan Nica susțin miercuri interviurile cu viitoarea șefă a Comisiei Europene

BBC

Rovana Plumb și Dan Nica, europarlamentarii PSD propuși de Guvernul Dăncilă pentru poziția de comisar european din partea României, vor desfășura miercuri, separat, interviurile cu Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, au declarat surse de la Bruxelles, scrie B1.

Ursula von der Leyen, nominalizată de Consilul European și aleasă de Parlamentul European pentru șefia Comisiei Europene, se va întâlni, în aceeași zi, și cu candidații din Suedia și Croația.

Rovana Plumb este prima opțiune a Guvernului PSD-ALDE pentru portofoliul de comisar european din partea României, cu mențiunea că Executivul condus de Viorica Dăncilă țintește, în ordinea preferințelor, comisiile pentru mediu, energie și transporturi, au declarat surse europene pentru caleaeuropeana.ro.

Rovana Plumb a deschis lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. După condamnarea lui Liviu Dragnea, în presă s-a vehiculat că aceasta nu ar fi în graţiile noului lider al social-democraţilor, Viorica Dăncilă, şi nu va fi propusă comisar european precum anunţa Liviu Dragnea.

Rovana Plumb a fost implicată în dosarul privind transferul Insulei Belina către CJ Teleorman. Dar, în octombrie 2017, a scăpat de anchetă după ce colegii ei din Camera Deputaţilor au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale.

Dan Nica este europarlamentar din 2014 şi a avut la rândul său probleme penale. În calitatea de ministru de Interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul.

De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *