Skip to content
" "
Politică Sport

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor în Franța: Vă mulțumesc că am putut trăi o viață liberă!

Getty images

Fosta campioană mondială de înot Roxana Mărăcineanu a făcut primele declaraţii după ce a fost numită, marţi, în funcţia de ministru al Sportului în Franţa.
„Mulțumesc, Franța!”, au fost primele cuvinte ale româncei în noua sa calitate, ea adăugând: „Nu există o modalitate mai bună de a da Franței ceea ce ea mi-a oferit când am ajuns aici, în 1984. Părinții mei erau prea bătrâni când am sosit, nu vorbeau franceza și nici nu cunoșteau pe nimeni aici”, informează b1.ro.

Roxana Mărăcineanu a mai spus că nu și-a închipuit niciodată că va ajunge ministru.
„Nu am crezut că voi ajunge atât de departe, mai ales că am început într-un centru de integrare a refugiaților, în Bretania. Vă mulțumesc că am avut șansa, eu și fratele meu, să trăim o viață liberă”, a declarat noul ministru, făcând referire la perioada comunistă în care a fugit din România, potrivit gsp.ro.

" "

Fosta înotătoare a fost întrebată de jurnaliștii francezi și despre obiectivul anunțat de predecesoarea ei, Laura Flessel, care promisese 80 de medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
„Crezul meu a fost dintotdeauna de a deveni cel mai bun. Ceea ce mă interesează cel mai mult este modul prin care vom asigura condiții sportivilor ca să obțină rezultate”, a răspuns ea.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti, şi a emigrat în Franţa nouă ani mai târziu. În 1998, la Perth, ea a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Ile de France (regiunea Parisului).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *