Skip to content
Politică

Roxana Wring, declarată colaboratoare a Securității, intervine în disputa pe bugetul Capitalei: „Oamenii își vor pierde încrederea!”

Inquam Photos / George Călin

Roxana Wring, fostul consilier USR în Consiliul General al Capitalei, declarată colaboratoare a Securității, intervine în disputa pe bugetul Capitalei. „Nu aș vrea să vedem în Consiliul General ce am mai văzut în epoca CDR”, spune Wring

„Sunt absolut revoltată pe ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul General. Jocul politic a fost pus deasupra interesului bucureștenilor. Speranțele oamenilor au fost călcate în picioare din cauza unor orgolii stupide.

Respingerea bugetului este primul eșec și prima defecțiune a majorității din Consiliul General. Nu mă interesează cine este vinovat. Mă interesează că oamenii își vor pierde încrederea în actuala administrație dacă acest joc politic aberant va continua. Nu aș vrea să vină ziua în care bucureștenii să o regrete pe Gabriela Firea. La fel, nu aș vrea să vedem în Consiliul General ce am mai văzut în epoca CDR.

Consilierii USR PLUS PNL și Nicușor Dan ar face bine să intre într-o cameră, să se încuie pe interior și să nu mai iasă de-acolo decât după ce au o soluție agreată. Ideea ca cei din majoritate să se comporte ca și cum ar fi în opoziție va avea consecințe politice și administrative extrem de grave”, scrie Wring.

Amintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că Roxana Wring, fost lider al USR Bucureşti, a fost colaborator al Securităţii.

În decembrie 2019, CNSAS a constatat că fosta preşedintă a USR Bucureşti, Roxana Wring, a semnat un angajament cu Securitatea, a avut numele conspirativ „R 21 sau Rodica” şi a furnizat informaţii „prin care se denunțau activități potrivinice regimului totalitar comunist” despre un profesor american şi turişti străini.

Ea a lucrat între septembrie 1977 şi noiembrie 1979 la ONT, ca ghid turistic, apoi, la vârsta de 25 de ani, în 1980, statul comunist i-a permis să părăsească ţara după ce s-a căsătorit cu un cetăţean britanic.

Potrivit CNSAS, ofiţerii de Securitate au notat în dosarul de reţea al Roxanei Wring că, în calitate de sursă, a furnizat informaţii cu solicitudine şi „a primit sarcina să cultive relațiile cu delegatul pentru a semnala și alte aspecte din comportarea și legăturile lui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *