Skip to content
Politică

Roxana Wring (USR) detonează ultimul SONDAJ. Ar putea învia USL! EXCLUSIV

imperatortravel.ro

Consilierul general Roxana Wring – președintele organizației din București a Uniunii Salvați România (USR) – a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a detonat ultimul SONDAJ apărut în spațiul public.

CITIȚI ȘI: SONDAJ. Pieleanu, detalii surprinzătoare: PSD, în fruntea clasamentului la intenția de vot

Concret, fostul vicepreședinte al USR de la nivel național a ținut să-și exprime în repetate rânduri scepticismul cu privire la cercetarea realizată de către firma lui Marius Pieleanu, acuzându-l pe sociolog de colaborare cu PSD.

„Acuma, știți părerea mea despre sondajele făcute la comanda PSD (domnul Pieleanu știm cu toții din ce parte a spectrului politic vine). Vorbim și despre marja de eroare, deci e greu de comentat ceva de genul ăsta. Sondajul e clar că are un scop politic, în opinia mea. Poate PSD-ul își caută noi aliați în rândul PSD-ului – n-ar fi prima dată”, a afirmat Wring pentru PSnews.ro.

Totuși, liderul USR din Capitală și-a exprimat îngrijorarea că partidul per ansamblu nu reușește să crească în sondaje.

În ceea ce ne privește, eu sunt îngrijorată, de exemplu, de faptul că nu creștem – și aici am încredere că ideile noastre vor fi cele care până la urmă vor avea câștig de cauză. Faptul că domnul Pieleanu decide că noi pierdem în favoarea PNL, asta e o pură speculație (n-are de unde să știe), iar faptul că suntem acum cu câteva zecimi de procent (data trecută parcă ne scosese la 6 virgulă nu știu cât), e greu de comentat, pentru că e clar că domnul Pieleanu are un mesaj politic aici. Deci e greu să iei în serios astfel de sondaje. Eu, cel puțin, le iau cu o mare doză de scepticism”, a punctat Roxana Wring.

Pe de altă parte, întrebată dacă Uniunea Salvați România a comandat până acum vreun sondaj (ori și l-a făcut intern), Roxana Wring a răspuns negativ, dând de înțeles că așa ceva se poate materializa abia după Congresul USR de pe 28 octombrie.

„Nu, n-am făcut încă (un sondaj comandat – n.r.). Probabil că e ceva ce trebuie să facem. După cum știți, o să avem un congres și în momentul ăsta suntem foarte prinși: luptăm pe toate fronturile, ca să oprim acest tăvălug PSD-ist care ne va duce și România, și Bucureștiul într-un mare dezastru, din toate punctele de vedere”, a zis consilierul din CGMB.

Confruntată cu ipoteza lui Marius Pieleanu – expusă vineri în exclusivitate pentru PSnews.ro -, potrivit căreia PNL ar rupe voturi de la USR, Roxana Wring a reacționat vehement: „E pură speculație!”

CITIȚI ȘI: Pieleanu, dezvăluire neașteptată despre scorul PNL din SONDAJ. USR, cu un picior în groapă EXCLUSIV

În continuare, ea a lansat ipoteza constituirii unei noi Uniuni Social Liberale (USL) între PSD și PNL.

„Poate că PNL-ul din nou se îndreaptă spre PSD – n-ar fi prima oară. Să ne aducem aminte de USL! Speculez și eu, la fel cum speculează și domnul Pieleanu, în sondajul Avangarde, care pare a avea un substrat politic. Din speculație în speculație, cred că votanții noștri, săracii, nu mai înțeleg nimic. Dar ei văd cum calitatea vieții lor scade – cel puțin la București – în fiecare zi”, a spus consilierul general.

Întrebată dacă această ipoteză îi este alimentată de unele voturi comune PSD-PNL din Parlament și din diverse consilii (locale sau județene) din țară, Roxana Wring a răspuns: „Asta deja se întâmplă de mai mult, dar poate că există ceva ce noi nu știm. Deci speculez și nu-mi place să speculez”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *