Skip to content
Politică

Rujeola continuă să-și facă de cap: zeci de noi îmbolnăviri în ultimele 5 zile

Rujeola continuă să își facă de cap în România: zeci de noi îmbolnăviri au fost înregistrate numai în ultimele cinci zile.

Patruzeci şi şase de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultimele cinci zile în România, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 9.946. Peste 9.500 dintre cazuri au apărut la persoane nevaccinate, cele mai multe provenind din grupa de vârstă 1-4 ani, relatează News.ro, citând Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Astfel, în perioada 20 – 24 noiembrie, au fost raportate încă 46 de cazuri noi de rujeolă, în şapte judeţe.

Cele mai multe, respectiv 12, au fost consemnate în Bucureşti, 9 în Braşov, câte 7 în Călăraşi, Ialomiţa şi Mureş şi câte 2 în Bacău şi Galaţi. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania este 9.946, dintre care 36 de decese.

Cele mai multe cazuri, respectiv 9.538, au apărut la persoane care nu au fost vaccinate nici măcar cu o doză de vaccin. Dintre aceşti bolnavi, 3.720 provin din grupa de vârstă 1-4 ani. Rujeola a apărut şi la copii cu vârsta sub un an, fiind vorba despre 1.897 de cazuri. Au fost consemnate cazuri de rujeola în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul fără niciun caz. Peste o mie de cazuri au fost semnalate în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *