Skip to content
Politică

Ruptură iremediabilă între Nicușor Dan și USR. Primarul Capitalei și viceprimarul, conferințe în paralel

Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul Capitalei Nicușor Dan și viceprimarul USR Horia Tomescu susțin joi, 8 septembrie, câte o conferință de presă, de la aceeași oră, însă la evenimente diferite, marcând astfel ruptura permanentă dintre Nicușor Dan și USR.

Pe de o parte, Nicușor Dan a anunțat că joi, de la ora 12.00, susține o conferință de presă pentru a verifica stadiul procesului de montare a centralei provizorii de termoficare în locația fostului CET Titan.

De la aceeași oră însă, viceprimarul USR Horia Tomescu susține și el o conferință de presă, cu ocazia inaugurării Centrului de sprijin pentru copii și femei „Pipera” din București, dedicat persoanelor refugiate din calea războiului din Ucraina. Ambele evenimente sunt organizate de Primăria Capitalei.

Nicușor Dan își pierde aliații
Relația actualului primar al Capitalei cu USR a început să se avarieze încă din primele luni de mandat, după ce a refuzat să-i ofere drept de semnătură pe deciziile administrative asupra spitalelor către viceprimarul Horia Tomescu, cel care anterior l-a înlocuit pe Vlad Voiculescu. Mai mult, edilul a ajuns apoi să fie criticat, pentru prima oară chiar de către USR. Într-un comunicat lansat la acea vreme de către filiala din București, recent preluată atunci de către Vlad Voiculescu, USR îl acuza pe Nicușor Dan că organizează concursuri cu dedicație pentru PNL și PMP asupra mai multor funcții din primărie.

Situația a continuat să se degradeze, iar surse politice au explicat pentru Ziare.com că relația lui Nicușor Dan cu consilierii USR a continuat să fie tensionată chiar și un an mai târziu și că nu există semne de împăcare.

Totodată, Nicușor Dan ar putea pierde și sprijinul venit din partea liberalilor, odată cu demisia din partid a fostului lider Ludovic Orban. Conform unor surse liberale, Nicușor Dan și-ar fi plătit datoria față de sprijinul acordat de fostul lider PNL prin aducerea în primărie a mai multor persoane apropiate de Orban. La ora actuală, PNL realizează mai multe sondaje pentru a vedea dacă scorul electoral al lui Nicușor Dan este peste cel al partidului și pentru a vedea astfel dacă îl mai susțin sau nu, mai adaugă sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *