Skip to content
Politică

Ruptură la vârful AUR! Claudiu Târziu: Este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu. George Simion nu m-a informat

Inquam Photos / Ilona Andrei

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, în exclusivitate pentru PS News, a precizat că „este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu”. Liderul AUR spune că o alianță PMP-AUR ar fi putut funcționa doar în condițiile în care „PMP s-ar fi scuturat de Băsescu și ar fi devenit un partid de dreapta autentic”.

Totodată, Târziu a susținut că nu știa că George Simion va fi prezent la o ședință a PMP joi seară, deși cei doi ar fi trebuit să ia deciziile împreună, dat fiind faptul că ambii sunt co-președinți ai formațiunii politice.

Este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu. Ea ar fi putut să funcționeze doar în condițiile în care PMP s-ar fi scuturat de Băsescu și ar fi devenit un partid de dreapta autentic. Asta însemnând să se despartă de anumiți oameni ai lui Băsescu, care s-au aflat o vreme în structurile de conducere și care au rămas, totuși, influenți în PMP. Noi am propus, acum câteva săptămâni sau luni, un pol conservator cu mai multe partide și am expus ca posibilitate și PMP, dar doar pentru a purta discuții, să vedem dacă găsim un numitor comun. Nu s-au pornit aceste discuții, oamenii noștri nu i-au dat curs, cei de la PMP au dat curs cu alții de la alte partide.

Vom vedea dacă se va întâmpla, când se va întâmpla, cu care dintre partidele extraparlamentare vom reuși să facem așa ceva. Ce vreau să dezmint în mod categoric este posibilitatea ca AUR să transfere un număr de parlamentari la PMP. Nu există așa ceva, nu o să plece niciun parlamentar la PMP, toată lumea să fie liniștită. AUR a fost votat pentru ceea ce a spus și ce a făcut. Nu poți să înșeli votanții ducând un număr de parlamentari la un partid care a fost exact la 180 de grade ca atitudine și declarații publice, față de AUR. Nu există așa ceva. Nu știam că George Simion va fi prezent la o ședință a PMP joi seară”, a declarat Claudiu Târziu.

Co-președintele AUR a susținut și că nu a fost informat de George Simion despre o eventuală aducere în partid a lui Dan Diaconescu sau a lui Eugen Orlando Teodorovici. Nu se pune problema ca acești oameni să ajungă în AUR, a explicat Claudiu Târziu. Co-președintele AUR a admis și faptul că există o diferență de viziune la vârful AUR, între el și George Simion.

Nu am fost informat despre o eventuală aducere în partid a lui Dan Diaconescu sau a lui Eugen Orlando Teodorovici. Nu se pune problema ca acești oameni să ajungă în AUR. Nu s-a discutat în forurile de conducere și cunosc opinia majoritară în forurile de conducere privind aceste persoane sau altele din aceeași zonă. Știam că este într-o relație de amiciție cu Dan Diaconescu, ne-am mai văzut la niște momente festive, de relaxare, la ziua lui George, de pildă. De aici și până la a face o acțiune politică împreună e drum lung și nu cred că se potrivesc lucrurile din niciun punct de vedere. George Simion o fi adoptat pentru sine însuși movul, nu are cum, chiar președinte fiind, să hotărască schimbarea culorilor partidului, asta o face doar Congresul, adică oamenii care au făcut acest partid și au muncit pentru el. Asta cu cravata mov și nu știu ce este o glumă făcută de George, unii o pot gusta, alții nu. Mie nu îmi place culoarea mov.

Este o diferență de viziune la vârful AUR, între mine și George Simion, în mod cert. Această viziune diferită corespunde și firilor noastre diferite. Până acum, am reușit să coabităm și să fim complementari, dar se pare că în momentele în care succesul devine mai mare e mai ușor să renunți la anumite repere”, a mai precizat co-președintele AUR pentru PS News.

Amintim că, după ce marți a stat la aceeași tribună cu Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe din Guvernul Dăncilă, liderul AUR George Simion a apărut în aceeași fotografie, pe Facebook, și cu Dan Diaconescu, șeful fostului partid populist PP-DD, condamnat la închisoare pentru șantaj.

Fotografia a fost postată pe contul de socializare al lui Dan Diaconescu. Acesta se află într-o mașină alături de George Simion. Trei inimi în culorile steagului României și textul „Într-o mașinuță, dintr-o țară tristă, doi bărbați făloși, la popor duc grijă” însoțesc fotografia postată, la care George Simion a comentat: „E oficial: am adoptat movul ca și culoare pentru Partidul Poporului – AUR” și „Dan Diaconescu este fratele nostru, al poporului AUR”.

AUR l-a invitat, marți, pe Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanțe din guvernul Dăncilă, la o dezbatere organizată pe teme de energie. Teodorovici a stat la prezidiul dezbaterii alături de co-președinții George Simion și Claudiu Târziu.

1 comentariu la “Ruptură la vârful AUR! Claudiu Târziu: Este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu. George Simion nu m-a informat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *