Skip to content
Politică

Ruptură totală între ecologiști și PSD: La Transport au dus șpaga la 700 la sută! EXCLUSIV

observator.tv

Între oamenii lui Dragnea și Partidul Ecologist Român nu mai încape loc de discuții amiabile. Liderii ecologiștilor cer capetele a doi miniștri PSD și a unui vicepremier numit de ALDE, Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului.

Președintele PER, Dănuț Pop spune că reprezentanți grupării vor continua să ceară demiterea vicepremierului Gavrilescu, cât și a miniștrilor PSD Doina Pană, ministru delegat pentru Ape și Păduri, dar și a deținătorului portofoliului de la Transporturi, Răzvan Cuc, acuzat de a fi urcat la 700% cota șpăgii pe un important proiect de infrastructură.

Nu avem o alianță cu PSD, dar și dacă am avea, atâta timp cât un ministru greșește e normal să protestăm. Ne vom continua seria de proteste, chiar dacă la PSD în față nu ne mai lasă. Am cerut să protestăm la Universitate.

Avem mai multe puncte care ne deranjează: pe politicile de Mediu, pe Transporturi, pe Justiție. La capitolul Transporturi, de exemplu, pe proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu,  s-a ajuns la o situație strigătoare la cer. Kilometrul de autostradă, conform datelor prezentate de CNADR este cuprins, în medie, între 3,6 milioane euro și 4 milioane euro.

Acum o săptămână, domnul Cuc a avansat o cifră de 13 milioane euro per kilometru. Acum câteva zile a prezentat un nou calcul, cu 30 milioane euro pe kilometrul construit de autostradă. 30 de milioane euro pe kilometru depășește și costul pentru realizarea unui kilometru de drum în tunel.

Deci, dacă facem toată autostrada prin tunel și tot nu costă atât cât spune ministrul Transporturilor. Nu mai luăm în calcul faptul că numai o treime din traseu este în zona montană. O treime este în zona deluroasă și alta în zona de șes. Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș nu are cum să mă coste mai mult de 3 sau 4 milioane euro pe kilometru. Păi, ce fac, vor să ducă șpăgile acum la 700%?”, se arată revoltat liderul PER.

Răzvan Alexandru Cuc a provocat un adevărat șoc în momentul în care a anunțat noul preț estimativ al autostrăzii Pitești-Sibiu, acesta ajungând la 3,34 miliarde euro, dublu față valoarea trecută în Master Planul General de Transport adoptat în toamna anului trecut (1,6 miliarde euro-n.r.), anunță ziare.com.

Acești demnitari, pseudo-demnitari, etalează public un analfabetism profesional și politic care îi descalifică”, reclamă și vicepreședintele PER Bianca Vasile, într-un comunicat de presă în care se cere demiterea Grațielei Vasilescu și a Doinei Pană.

Citiți și: Protest cu dedicație între partide. Ecologiștii pichetează sediul PSD

Ecologiștii cer cu insistență interzicerea tăierilor legale pe 20 ani, concomitent cu propunerea asigurării silvice pentru toate categoriile de păduri, indiferent dacă acestea se află pe arii protejate sau nu, dar se lovesc de indiferența manifestată de foștii aliați din PSD.

Citiți și: Dragnea și-a asigurat liniștea la partid până la sfârșitul anului. Un ONG fidel PSD a rezervat locul pentru „proteste”! EXCLUSIV

După 2 serii de proteste desfășurate chiar la intrarea în curtea sediului PSD de pe Șoseaua Kiselleff, ecologiștii s-au trezit trași pe linie moartă, o asociație de revoluționari cu rădăcini FSN-iste obținând autorizație de la Primăria Generală a Capitalei pentru desfășurarea unor acțiuni de protest, fix în același loc, în fiecare zi până la sfârșitul anului, în intervalul orar 10-20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *