Skip to content
Politică

Rus îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”Tudose să facă RESTRUCTURAREA! Orgoliile au produs criza PSD!” EXCLUSIV

Înaintea CEx-ului ”nuclear” de la Kiseleff, fostul ministru PSD al Transporturilor – l-am numit pe Ioan Rus, liderul de odinioară al Grupului de la Cluj – anunță, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că îl susține pe Mihai Tudose, în contextul războiului purtat la baionetă cu Liviu Dragnea.

Ioan Rus îl avertizează pe Liviu Dragnea că provocarea demisiei premierului ar reprezenta o eroare de proporții care ar produce atât pierderea guvernării, cât și un șoc intern care va accentua ireversibil faliile din PSD.  ”Mihai Tudose să fie lăsat să facă restructurarea și să guverneze în mod eficient! Premierul trebuie să aibă mână liberă în politica Executivului, inclusiv în ceea ce privește remanierile!”, a punctat Ioan Rus. PSnews.ro vă prezintă declarațiile fostului lider al Grupului de la Cluj.

Pierderea guvernării

”În condițiile gravelor disensiuni din PSD, am convingerea că adevărul trebuie spus de o manieră tranșantă, fiindcă, altminteri, riscăm să aruncăm partidul într-o criză uriașă. Având în vedere contextul politic, adevărul este următorul: dacă Liviu Dragnea va forța demisia premierului Mihai Tudose, PSD va ajunge la mâna președintelui Klaus Iohannis, riscând să piardă iremediabil frâiele guvernării. Provocarea demisiei lui Mihai Tudose ar reprezenta o eroare politică majoră, pe care partidul nu o va mai putea explica nimănui, nici măcar propriului electorat.

Tudose să facă restructurarea

Eu avertizez că PSD n-ar putea trece decât extrem de greu peste șocul căderii unui nou guvern! În loc să unească, o astfel de mișcare ar duce la adâncirea tensiunilor. Este de-a dreptul absurd ca PSD să-și dărâme propriul guvern de două ori într-un singur an! Prioritatea noastră este girarea unei guvernări eficiente care să producă stabilitate socială și creștere economică. În această ordine de idei, consider că Mihai Tudose trebuie să aibă libertatea de a face restructurarea guvernamentală care se impune. De asemenea, premierul trebuie să aibă mână liberă în politica Executivului, inclusiv în ceea ce privește remanierile.

”Tensiunile au paralizat întreaga coaliție de guvernământ”

Este evident: datorită unor orgolii care nu ne fac deloc cinste, partidul se află în criză. Este inadmisibil că liderii PSD se războiesc între ei în contextul în care relațiile diplomatice cu Ungaria degenerează de la o zi la alta. Mai grav este că tensiunile au paralizat întreaga coaliție de guvernământ. Observ că oficialii români ezită să răspundă pe măsură părții maghiare, într-un scandal care se rostogolește de la o zi la alta. De aceea, consider că CEx-ul trebuie să găsească o soluție care să readucă stabilitatea atât în partid, cât și la Palatul Victoria. Repet: firesc ar fi ca premierul Mihai Tudose să fie lăsat să facă restructurarea și să guverneze în mod eficient. Prioritățiile sunt dezvoltarea economică a țării, sănătatea și învățământul, fiindcă așa îi dorim pe tineri, inteligenți și sănătoși”, a declarat Ioan Rus, în exclusivitate pentru PSnews.ro.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *