Rusia a atacat cu drone portul Izmail şi depozite de cereale din regiunea ucraineană Odesa

atac-izmail
Sursa foto: pravda.com.ua

Drone ruseşti au atacat în primele ore ale zilei de miercuri instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează Reuters.

„În cursul nopţii, inamicul a îndreptat drone de atac spre sudul regiunii Odesa. În urma atacului, au izbucnit incendii la instalaţiile portului şi infrastructurii industriale din regiune, iar un lift a fost avariat. Toate serviciile relevante lucrează la faţa locului”, a anunţat Oleh Kiper

Nu au fost raportate victime, a precizat guvernatorul, conform news.ro.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine sosiseră duminică în portul Izmail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Un alt atac rusesc, la sfârşitul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Izmail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ucrainene.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: