Skip to content
Politică

Rusia a trimis sisteme antirachetă în Siria

Rusia a trimis sisteme de apărare antirachetă în Siria, în caz că există posibilittea unor deturnări de avioane militare în state vecine, să poată să-și apere forța militară din acestă țară.

Viktor Bondarev, comandantul forțelor aerospațiale ruse a declarat că unitățile militare ruse care acționează în Siria trebuie protejate în fața oricărui pericol.

Am evaluat toate ameninţările posibile. Am trimis acolo nu doar avioane de vânătoare, avioane de atac la sol, bombardiere şi elicoptere, ci şi sisteme de apărare antiaeriană, pentru a face faţă oricărei situaţii, cum ar fi de exemplu deturnarea unui avion de război pe teritoriul unei ţări vecine cu Siria sau un atac aerian asupra obiectivelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi„, a precizat Bondarev, citat de b1.ro.

Rusia a început cu data de 30 septembrie să trimită operațiuni militare împotriva grupării Stat Islamic în Siria prin decizia președintelui Vladimir Putin și la cererea omologului său Bashar al-Assad.

Forțele aeriane ruse au efectuat peste 1.600 de zboruri, și au atacat peste 2.000 de obiective ale Statului Islamic și al aripei siriene a rețelei al-Qaida, numită Frontul al-Nusra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *