Skip to content
Internațional

Rusia a vaccinat peste 800.000 de oameni împotriva coronavirusului. Cei vaccinaţi primesc certificate

Inquam Photos / George Calin
" "

Peste 800.000 de oameni au fost vaccinaţi până acum în Rusia împotriva coronavirusului şi au fost expediate în teritoriu mai mult de 1,5 milioane de doze de vaccin, a anunţat ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, potrivit Reuters, conform News.ro.

Rusia, care a lansat în decembrie un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V, vaccin fabricat în ţară, se află pe locul patru în lume în privinţa numărului de cazuri de coronavirus.

" "

De la 1 ianuarie, persoanele care sunt vaccinate în Rusia primesc un certificat electronic de vaccinare, a precizat Muraşko. Agenţia TASS notează că ministerul păstrează o bază de date cu ruşii care s-au vaccinat.

Vaccinul Sputnik V, pe care Rusia a început să îl trimită şi în alte ţări, este administrat în două doze, cu componente diferite, la o diferenţă de 21 de zile.

Săptămâna trecută, Rusia a trimis 300.000 de doze de vaccin în Argentina, ceea ce a provocat frustrare în ţară, unii ruşi spunând că ar trebui să fie disponibile mai multe doze acasă.

Sâmbătă, Rusia a raportat 26.301 noi cazuri de coronavirus, totalul ajungând la 3.212.637. În ultimele 24 de ore au murit 447 de oameni în Rusia din cauza Covid-19. În total, au decedat din cauza coronavirusului 58.002 ruşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *