Skip to content
Internațional

Rusia adoptă Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind adoptarea de către Rusia a Acordului de la Paris, din 2015, privind schimbările climatice, informează Agerpres.

Acordul, menit să reducă ritmul încălzirii globale, a intrat în vigoare în 2016. Până la sfârşitul secolului, încălzirea ar trebui să fie sub două grade Celsius faţă de nivelurile din era pre-industrială.

Rusia se numără printre semnatarele acordului, însă nu l-a ratificat. Ca parte a acordului, Moscova acceptă că trebuie să conserve pădurile, precizează decretul semnat de Medvedev.

Autoritatea de mediu a Federaţiei Ruse a declarat luna aceasta că ritmul de creştere a temperaturii la nivelul ţării este de 2,5 ori mai rapid decât media mondială. În ultimii patru ani, s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi de când există date meteorologice, a arătat Ministerul Mediului de la Moscova pe site-ul său de internet.

Un studiu recent, publicat de Organizația Meteorologică Mondială arată că fenomenul încălzirii globale nu mai poate fi ignorat, iar clima se schimbă în mod accelerat și periculos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *