Skip to content
Internațional

Rusia amenință cu „un răspuns dureros” la sancțiunile SUA: Nu vor afecta hotărârea noastră de a ne apăra ferm interesele

aa.com.tr

Ministerul rus de Externe a anunțat miercuri că Moscova va răspunde ”corespunzător” la decizia SUA de a-i impune noi sancțiuni.

Susținând că Rusia este deschisă la diplomație, ministerul a precizat că răspunsul va fi ”dureros” pentru americani. „Rusia a dovedit că, în ciuda tuturor costurilor sancţiunilor, este capabilă să minimizeze daunele. Şi, cu atât mai mult, presiunea sancţiunilor nu poate afecta hotărârea noastră de a ne apăra cu fermitate interesele”, se arată în comunicat.

„Suntem deschişi către diplomaţie bazată pe principiile respectului reciproc, egalităţii şi promovării intereselor celuilalt. Nu ar trebui să existe nicio îndoială că sancţiunile vor primi un răspuns puternic, nu neapărat simetric, dar ajustat corespunzător şi dureros pentru partea americană”, au mai transmis oficialii ruşi. Sancţiunile fac parte din „încercările continue ale Washingtonului de a schimba cursul Rusiei”, iar presiunea nu va constitui o descurajare, potrivit comunicatului citat de ziare.com.

Reacția vine la o zi după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a o primă tranșă de sancțiuni împotriva Rusiei, după ce omologul rus, Vladimir Putin, a ordonat trimiterea trupelor în estul separatist al Ucrainei. Liderul american a decis tăierea finanțărilor pentru guvernul rus din partea băncilor occidentale. De asemenea, sancțiunile vizează mai mulți oficiali și lideri care împărtășesc aceeași viziune cu președintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *