Skip to content
Politică

Rusia, amenințare fără precedent pentru Europa

" "

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a apreciat vineri că extinderea NATO ar constitui o „mare greşeală, care va submina întregul sistem de securitate al Europei”, denunţând intenţia Kievului de a se apropia de Alianţa Nord-Atlantică, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

Extinderea NATO este „o mare greşeală, o provocare, o politică iresponsabilă care subminează angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate în Europa”, a declarat Lavrov, potrivit Mediafax.

" "
" "

În opinia şefului diplomaţiei ruse, afirmaţiile unor oficiali ucraineni privind renunţarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afectează procesul de pace.

„Uneori, am impresia că unii membri ai Guvernului ucrainean, în special, domnul (premier Arseni) Iaţeniuk, nu susţin paşii care duc la normalizarea situaţiei în estul Ucraieni”, a denunţat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situaţia din Ucraina „nu este o cauză a crizei de securitate din Europa, ci o consecinţă a acesteia”.

„Astfel, criza din Ucraina a reflectat problemele cu care se confruntă domeniul securităţii din Europa”, a subliniat el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *