Skip to content
Externe

Rusia ar fi atacat Odesa cu drone kamikaze iraniene. Panică pe străzi, în timp ce forțele ucrainene încercau să le doboare

Rusia ar fi lansat, vineri, un atac cu drone kamikaze de origine iraniană, potrivit informațiilor și imaginilor apărute pe rețelele de socializare. Aeronavele care au survolat orașul ucrainean de la Marea Neagră au generat panică pe străzi, în timp ce sistemele antiaeriene și militarii ucraineni au deschis focul asupra aeronavelor fără pilot, potrivit hotnews.

Din imaginile apărute pe rețelele de socializare par a se vedea mai multe astfel de drone kamikaze, cel puțin una care zbura în zona de centru și alta care ar fi lovit o țintă în port.

Una din drone pare a fi lovită direct de către sistemele de apărare antiaeriană, în timp ce pe alte filmări sunt auzite numeroase focuri de armă cel mai probabil executate de către forțele ucrainene împotriva dronelor.

Pe o altă filmare se vede cum o astfel de dronă plonjează spre o clădire și explodează puternic la impact, neclar dacă fusese doborâtă sau și-a atins ținta. După imagini zona pare a fi în portul Odesa.

Într-un alt clip video, o astfel de dronă cade peste o benzinărie.

UPDATE: Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei a confirmat că Rusia a atacat Odesa cu drone kamikaze iraniene. Un civil ar fi fost ucis.

„Rusia a atacat Odesa cu drone iraniene Shahed-136 de pe mare, ucigând un civil și distrugând o clădire administrativă din zona portuară, a informat Comandamentul Operațional „Sud”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *