Skip to content
Internațional

Rusia avertizează Turcia că nu poate garanta siguranţa avioanelor sale militare în Siria

News.ro
" "

Ministerul rus al Apărării a avertizat Turcia, duminică, că Moscova nu poate garanta siguranţa avioanelor turceşti care zboară în Siria, în urma anunţului făcut de Damasc că închide spaţiul aerian din regiunea Idlib, a relatat agenţia rus TASS, citată de Reuters.

Avertismentul a venit după ce trupele turceşti au doborât două avioane siriene în Idlib, într-o intensificare puternică a acţiunilor lor militare în urma morţii a zeci de militari turci în regiune, săptămţna trecută.

" "
" "

În aceste condiţii, conducerea contingentului militar rus din Siria nu poate garanta siguranţa zborurilor turce pe cerul sirian”, a declarat contraamiralul rus Oleg Zhuravlev.

Începând de joi, Ankara şi-a intensificat atacurile, inclusiv cu drone, împotriva forţelor siriene susţinute de Rusia, în urma morţii a 33 de soldaţi turci, într-un atacat aerian întreprins de forţele siriene.

Turcia a desfăşurat luna trecută mii de soldaţi şi vehicule militare în nord-vestul Siriei, în provincia Idlib, pentru a împiedica avansarea forţelor guvernamentale siriene, care au provocat refugierea a 1 milion de oameni spre graniţa cu Turcia.

Turcia găzduieşte deja 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, iar Ankara este hotărâtă să împiedice venirea altor migranţi din Siria. De asemenea, Ankara a permis migranţilor să pornească spre Uniunea Europeană, pentru a presa UE să o sprijine în criza siriană, scrie News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *