Rusia, cea mai periculoasă ameninţare pentru securitatea României, spune Nicolae Ciucă

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

O rezistenţă naţională colectivă „solid construită” este vitală pentru eforturile de a proteja oamenii şi de a asigura o politică eficientă de descurajare şi apărare, în contextul provocărilor generate de agresiunea rusă din Ucraina, a transmis, joi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-un mesaj video adresat participanţilor la Forumul Euro-Atlantic de Rezilienţă.

„Creşterea rezistenţei noastre nu a fost niciodată o problemă mai importantă, având în vedere provocările cu care se confruntă în contextul agresiunii ruse din Ucraina. Este clar că o rezistenţă naţională şi colectivă solid construită este vitală pentru eforturile noastre de a proteja oamenii şi de a asigura o politică eficientă de descurajare şi apărare. De mai bine de 15 ani încoace, începând cu invadarea Georgiei de către Rusia în 2008, anexarea ilegală a Crimeei şi culminând cu războiul împotriva Ucrainei din februarie 2022, Rusia a demonstrat că reprezintă cea mai periculoasă ameninţare nu numai pentru securitatea României, dar şi a întregii NATO”, a precizat Ciucă în deschiderea evenimentului, organizat în sala de plen a Senatului.

Potrivit preşedintelui Senatului, Centrul Euro-Atlantic de Rezilienţă este o iniţiativă românească „fermă şi de succes”, care a dovedit în scurt timp că poate contribui semnificativ şi substanţial la consolidarea rezistenţei UE şi NATO, precum şi a statelor sale membre şi a partenerilor organizaţiilor.

„Centrul Euro-Atlantic de Rezilienţă aduce o contribuţie semnificativă la creşterea rezistenţei NATO, a Uniunii Europene şi a statelor membre ale acestora. Aplaud invitaţia formulată Centrului la seminarul NATO de la Riga, în aprilie 2023, de către NATO ACT (Allied Transformation Command) de a-şi prezenta viziunea euro-atlantică a rezilienţei societale. Sunt mândru să anunţ că România, prin Centrul Euro-Atlantic de Rezilienţă (E-ARC), va găzdui primul curs NATO de Experţi Civili în Rezilienţă, anul acesta, la Bucureşti. Ştiu că Centrul lucrează deja cu NATO la evaluarea rezilienţei şi misiuni de sprijin în diferite state din regiunea Mării Negre”, a subliniat Ciucă.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: