Skip to content
Externe

Rusia e pe cale să-şi închidă graniţele, după ce sute de mii de bărbaţi au fugit din țară în patru zile

captura

Rusia ar putea închide graniţele de miercuri după ce sute de mii de bărbaţi au fugit din ţară în ultimele patru zile. Oamenii aleg să părăsească ţara după ce Vladimir Putin a dat ordinul de înrolare la război pentru bărbaţii cu vârstă de mobilizare.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit duminică datele în ceea ce priveşte numărul de bărbaţi care au părăsit ţara decând a fost anunţat ordinul de înrolare în armată.

Potrivit datelor transmise de Serviciul rus de informații FSB, în doar patru zile, 261.000 de bărbați au părăsit deja Rusia, potrivit Novaya Gazeta.

Cifrele furnizate de forțele de securitate despre numărul bărbaților care părăsesc Rusia au crescut de la o zi la alta, scrie antena3.ro.

Atmosfera de la Kremlin este de așa natură încât forțele de securitate și Ministerul Apărării îl vor putea convinge pe Putin să închidă granițele înainte de a fi prea târziu”, a avertizat oficialul citat de Novaya Gazeta.

Cu toate acestea, un alt interlocutor din Administrația Prezidențială susține că nu a văzut încă decretul șefului statului privind închiderea frontierelor.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că aproximativ 300.000 de persoane vor fi mobilizate, prin Decret, în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *