Skip to content
Politică

Rusia face un anunț uluitor: a bombardat 60 de obiective ale SI și a ucis doi comandanți

Aviația rusă a efectuat 67 de raiduri în ultimele 24 de ore și a lovit 60 de obiective ale grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat vineri șeful adjunct al Statului Major al forțelor ruse, generalul Igor Makușev.

”În ultimele 24 de ore, de la baza aeriană Hmeymim au fost efectuate 67 de raiduri. Avioane SU-34M și Su-25SM au lovit 60 de obiective ale teroriștilor” în provinciile Raqa, Latakia, Hama, Idleb și Alep, a precizat generalul rus.

" "

În același timp, Igor Makușev a informat că aviația rusă a distrus o tabără de pregătire a unei grupări islamiste și a ucis doi comandanți ai Statului Islamic.

”Bombe de precizie de tip KAB-500S au distrus o tabără de instruire a grupării islamiste armate Liwa al-Haqq. În urma atacului, au fost lichidați doi comandanți ai Statului Islamic și aproximativ 200 de militanți”, a indicat generalul Makușev, potrivit romaniatv.net.

Moscova anunță în fiecare zi rezultatele operațiunilor ruse în Siria, de la lansarea campaniei sale militare în această țară, la 30 septembrie. Miercuri, Rusia a folosit pentru prima dată rachete de croazieră în cadrul acestei operațiuni, patru crucișătoare lansând din Marea Caspică 26 de astfel de proiectile asupra a 11 ținte ale Statului Islamic în Siria, după cum a indicat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Ulterior, un oficial american a declarat că rachetele ruse au căzut în Iran, o informație dezmințită atât de Moscova, cât și de Teheran.

Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Moscova că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *