Skip to content
Politică

Rusia, în stare de ALERTĂ. Mai multe atentate au fost dejucate

worldatlas.com
" "

Rusia este în stare de alertă după ce mai multe atentate puse la cale de militanți afiliați grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au fost dejucate iar șase persoane au fost arestate joi la Moscova și Samara (pe Volga), potrivit anunțului făcut de serviciile ruse de securitate.

„Patru membri ai unui grup terorist au fost arestați” după o operațiune desfășurată în sudul capitalei Rusiei, a informat FSB într-un comunicat, potrivit Agerpres.

" "
" "

Se pare, potrivit informațiilor că grupul „plănuise o serie de atacuri teroriste de anvergură la Moscova cu ajutorul unor puternice dispozitive artizanale”, a adăugat serviciul, precizând că bărbații arestați sunt originar din Tadjikistan și Moldova.

Ei acționau „la ordinele directe ale unui emisar al organizației teroriste Stat Islamic aflat în Turcia”, potrivit FSB.

Operațiunea desfășurată joi a permis confiscarea de arme și muniție, precum și „unei mari cantități de materiale destinate fabricării de dispozitive explozive puternice”, a subliniat acesta.

Într-un al doilea comunicat, FSB a anunțat ulterior arestarea la Samara a altor doi membri ai SI. Potrivit serviciilor speciale ruse, la domiciliul celor doi indivizi originari din Asia Centrală și născuți în 1992 și, respectiv, 1995, au fost descoperite substanțe pentru fabricarea unui kilogram de trinitrotoluen (TNT).

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *