Rusia încearcă să perturbe tranziția Bulgariei la euro

Sursa foto: The Sofia Globe
Sursa foto: The Sofia Globe

Ministrul bulgar de finanțe este convins că, în ciuda eforturilor Federației Ruse, bulgarii vor susține în cele din urmă tranziția la euro.

Bulgaria este pe cale să adopte euro până în 2025, urmărind să devină a 21-a țară din zona euro.  Cu toate acestea, potrivit ministrului de Finanțe Assen Vasiliev, mass-media falsă și partidele politice pro-ruse încearcă să prevină acest lucru, scrie Bloomberg.

Siturile de știri false, atacurile coordonate și partidele politice cu legături foarte strânse cu Rusia încearcă să submineze încrederea în euro într-o campanie care a atins apogeul în timpul verii. Am văzut știri false, am văzut propagandă rusă. Rusia va să încerce să oprească în continuare integrarea europeană în ansamblu și să încerce să destabilizeze orice eforturi în această direcție din partea oricărei țări”, spune Vasylev.

Totodată, ministrul este convins că, în ciuda eforturilor Federației Ruse, bulgarii vor susține în cele din urmă tranziția la euro.

Deși probabil există mult sentiment pro-rus și mult mai multă propagandă rusă, bulgarii sunt suficient de inteligenți pentru a înțelege care sunt interesele lor. Oamenii încep să vadă beneficiile nu numai de a fi legați de euro prin intermediul consiliului valutar, pe care îl avem,”, a spus el.

Bulgaria a aderat la Uniunea Europeană la începutul anului 2007. În prezent, guvernul celui mai sărac stat membru al UE încearcă să treacă de la leva bulgară la euro. Leva bulgară este deja legată de euro în cadrul sistemului intitulat consiliul valutar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: