Skip to content
Politică Rusia

Rusia pregătește o invazie în Ucraina! Este anunțul făcut de Șeful Statului Major

Viktor Mujenko,  şeful Statului Major al forţelor armate ucrainene, a declarat că Rusia ar pregăti o invazie în Ucraina.

”Noi prognozăm ameninţări militare în trei dintre cele patru direcţii geografice – nord, est şi sud. Partea rusă încheie (în prezent) completarea la frontierele Ucrainei a „unităţilor ofensive”, care împreună cu structuri ale trupelor speciale vor forma baza forţelor de invazie”, a precizat generalul de armată Viktor Mujenko.

Declarațiile au fost făcute într-o întâlnire cu ataşaţi militari ai misiunilor diplomatice străine de la Kiev.

Viktor Mujenko a adăugat că ”mobilitatea ridicată, adaptabilitatea şi autonomia trupelor noastre, combinate cu factorul „pământului natal”, reprezintă avantajul nostru strategic faţă de trupele ocupanţilor”.

Mai mult, acesta a spus că nu exclude ca Rusia să comită diversiuni şi acţiuni de sabotaj pe timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor prezidenţiale, care se vor desfăşura pe 31 martie în Ucraina.

Această perioadă tulbure de campanie electorală în Ucraina este folosită de Rusia pentru a desfăşura un complex de operaţiuni speciale destinate să submineze potenţialul de apărare al ţării, a declarat generalul Mujenko, adăugând că ”urmărim o intensificare semnificativă a activităţii inamicului în spaţiul informaţional, unde, printr-o serie de operaţiuni informaţionale şi psihologice, se încearcă influenţarea cadrelor militare” ale armatei ucrainene, scrie defenseromania.ro, citat de b1.

Generalul de armată a declarat că se ia măsuri adecvate pentru a preveni astfel de scenarii.

”Luăm măsuri adecvate pentru a preveni astfel de scenarii, bazându-ne pe profesionalismul serviciilor speciale, poliţiei naţionale, precum şi pe patriotismul şi vigilenţa cetăţenilor noştri”, a subliniat acesta, indicând că, la ora actuală, Ucraina dispune atât de cadre, cât şi de mijloace pentru a opri tancurile şi avioanele ruseşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *