Skip to content
Politică

Rusia s-a transformat într-un gulag, spune Eugen Tomac (PMP): Ne putem aștepta la orice

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că de la Rusia ne putem aștepta la orice, mai ales că e un stat care nu mai funcționează după reguli și totul e dictat de interesele militare ale lui Vladimir Putin. Tomac a mai spus că Putin a condamnat deja la moarte mii de ucraineni, a produs, prin decizile sale, pierderi grele în propria armată și încearcă să mascheze totul prin propagandă complet ruptă de realitate.

„Nu trebuie să ne surprindă nimic că Rusia mereu spune adevărul care-i convine. Observ cu câtă îndârjire Putin vorbește de al Doilea Război Mondial, dar uită un aspect important: anume că acest război a fost declarat după înțelegere între Hitler și Stalin. Cei doi tirani au decis atunci să împartă Europa. Sigur, nu putem face abstracție de evoluția războiului, dar ce se întâmplă azi nu are nimic în comun cu ce s-a întâmplat în cel de-al Doilea Război Mondial

Putin utilizează ziua de 9 mai în scopuri propagandistice. Răspunsul ce mai bun pe care l-a dat Europa la cel de-al Doilea Război Mondial a fost crearea UE. UE a fost creată tocmai pentru a aduce pacea În Europa, or Putin azi, prin tot ce face, nu înceracă decât să-și consolideze poziția, condamnând la moarte deja mii de oameni nevinovați din Ucraina, a declarat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Tomac: Banii din Europa întrețin mașinăria rusă de război

Liderul PMP a subliniat apoi că, din păcate, Europa contribuie la întreținerea mașinăriei de război a rușilor, cu banii pe care îi achită pentru importurile de energie din Rusia.

„Rusia s-a consolidat după prăbușirea URSS, din nefericire, cu resurse europene. De la 1 ianuarie la 1 mai anul acesta, în Rusia au ajuns peste 52 de miliarde de euro bani pe care-i plătesc statele europene pentru resursele pe care le importăm din Rusia, banii sunt folosiți pentru a întreține mașinăria de război”, a continuat Tomac.

Eugen Tomac: Rusia nu mai are niciun fel de reguli

„La capitolul propagandă și dezinfromare, rușii sunt cei mai activi. Nu există niciun fel de scrupule pentru Putin în a-și jutifica orice mișcare militară. Să nu uităm cu câtă seninătate au spus că masacrul din Bucha e o operațiune a ucrainenilor.

La Kremlin, propaganda și modalitatea aceata prin care înceracă să deformez realitatea a ajuns politică de stat. (…)

Rusia de azi s-a transformat într-un gulag practic și dictează doar interesele militare ale lui Putin. Din acest punct de vedere, ne putem aștepta la orice și orice e mai rău.

Asistăm la un război declanșat de un stat care nu mai are niciun fel de reguli. Aici e marea problemă, că Rusia nu se ghidează după reguli de război și acționeză să ia prin surpindere pe toată lumea, apoi prezintă lucrurile deformat și într-o logică ce nu mai are nicio legătură cu realitatea”, a mai afirmat președintele PMP, Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *