Skip to content
Politică

Rusia și aliații ei economici întind o mână de ajutor Iranului după sancțiunile lui Trump

manoto.news

Rusia și aliații ei economici întind o mână de ajutor Iranului după sancțiunile impuse acestei țări de către președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Mai precis, Uniunea Economică Eurasiatică – o structură coordonată de Rusia – va semna un acord comercial cu Iranul, în contextul în care administraţia Donald Trump impune, după retragerea din Acordul nuclear, noi sancţiuni contra regimului de la Teheran, relatează Associated Press, preluată de Mediafax.

Iuri Uşakov (consilierul pentru Afaceri Externe al preşedintelui rus Vladimir Putin) a anunţat că tratatul comercial între Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) şi Iran va fi semnat săptămâna viitoare.

Din organizaţia dominată de Rusia fac parte şi Kazahstanul, Belarusul, Armenia şi Kîrgîzstanul. Mongolia şi Tadjikistanul au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Iuri Uşakov a argumentat că definitivarea tratatului comercial era programată de mult timp, dar semnarea coincide cu retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi cu impunerea de noi sancţiuni americane contra Teheranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *