Skip to content
Internațional

Rușii au rămas și fără bere și fără jocuri video: Sony, Carlsberg și Heineken și-au suspendat activitățile

facebook

Compania japoneză de electronice Sony a anunţat, miercuri, că a suspendat toate livrările de console PlayStation şi jocuri video către Rusia, alăturându-se unui număr tot mai mare de firme care se retrag din ţară după invazia Rusiei în Ucraina, informează Le Figaro.

Sony Interactive Entertainment (SIE) se alătură comunităţii globale în apelul său pentru pace în Ucraina. Am suspendat toate livrările de jocuri şi console, lansarea Gran Turismo 7 şi operaţiunile PlayStation Store în Rusia”, a anunţat compania pe Twitter.

Sony a reamintit, de asemenea, că va face o donaţie de 2 milioane de dolari către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi organizaţiei Salvaţi Copiii pentru a sprijini victimele acestui război. Companii globale precum McDonald’s, Coca-Cola, Ikea, Adidas sau Chanel au anunţat deja suspendare temporară a activităţilor lor în Rusia.

Carlsberg, al treilea producător de bere din lume, a declarat că va înceta să mai vândă marca sa emblematică de bere, va suspenda orice publicitate în Rusia şi va dona profituri din afacerea sa de pe teritoriul rusesc, unde compania a oprit deja investiţiile, informează news.ro.

Fabrica de bere Baltika a Grupului Carlsberg, cu sediul central la Sankt Petersburg, va fi condusă ca o afacere separată şi va continua să opereze cele opt fabrici de bere din Rusia, unde are aproximativ 8.400 de angajaţi.

„Baltika Breweries va fi condusă ca o afacere separată, cu scopul de a susţine angajaţii noştri şi familiile acestora”, a anunţat Carlsberg.

De asemenea, Heineken NV a oprit producţia şi vânzarea de bere marcă proprie în Rusia.

„Heineken nu va mai accepta niciun beneficiu financiar net derivat din operaţiunile noastre din Rusia”, a precizat compania într-un comunicat de miercuri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *