Skip to content
Externe

Rușii au stat la coadă să-și ia rămas bun de la Mihail Gorbaciov. La funeraliile fostului lider sovietic a fost prezent Viktor Orban

Twitter

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a fost înmormântat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii la Moscova, dar fără organizarea obișnuită pentru un fost șef de stat, și fără prezența lui Vladimir Putin, relatează The Moscow Times.

Rușii au făcut coadă pentru a-și lua rămas bun și pentru a-i da un ultim omagiu liderului sovietic ale cărui reforme au precipitat prăbușirea blocului comunist și a Uniunii Sovietice.

Conform Fundației Gorbaciov, Sala Coloanelor, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit, s-a deschis pentru public la ora locală 10:00, notează digi24.ro.

Printre cei prezenţi la funeraliile lui Gorbaciov se numără premierul ungar, Viktor Orban, singurul lider european apropiat Kremlinului, și fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev. Absența lui Vladimir Putin ilustrează moștenirea controversată a lui Mihail Gorbaciov în Rusia, acolo unde reacția la moartea sa a fost într-un contrast evident cu cea din Vest.

Citeşte aici articolul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *