Skip to content
Politică

Rușii survolează Washingtonul cu un avion militar

threatcore.com

Un avion militar rusesc a survolat miercuri, 09 august, capitala Statelor Unite, planând la 1.100 de metri deasupra Capitoliului, Pentagonului, sediului CIA şi bazei aeriene Andrews.

În ciuda faptului că a fost observat de toată lumea, avionul militar din Rusia nu a dat alarma în rândul forțelor aeriene ale SUA, zborul de supraveghere fiind aprobat în baza tratatului Open Skies, care permite ţărilor semnatare să supravegheze din aer celelalte state participante.

" "

Tratatul a fost semnat de 34 de state, țări membre NATO și foste state din blocul comunist, inclusiv România, iar zborurile de supraveghere  au menirea de a verifica activitățile militare din țările supuse supravegherii, anunță digi24.ro.

În plus, în aeronava militară a Rusiei se aflau și observatori din SUA. Avionul va continua misiunea și în zilele următoare, joi urmând să survoleze orașul New Jersey, unde președintele american Donald Trump își petrece concediul.

" "

2 comentarii la “Rușii survolează Washingtonul cu un avion militar

 1. Cu toate prevederile tratatului „Open Skies” (se traduce, la singular, „Cer deschis”), în vigoare din 2002, rușii șunt impertinenți și sfidători: armamentul strategic, ofensiv, american, nu este dispus acolo unde l-au „căutat” acum, și ei știu foarte bine. Este cunoscut că este dispus în Alaska și pe coastele Atlanticului și Pacificului. Centrele de putere americane, vizate, acum, de ruși, sunt apărate de sisteme antiaeriene, defensive, și asta, cunoscut. N-am auzit ca, în baza tratatului „Open Skies”, americanii să zboare deasupra Kremlinului. Acolo, nu e nimic, notabil, la capitolul armament strategic, ofensiv.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Open_skies
  . . . . . . . . .
  „Germany and Italy have to accept 12 overflights per year, while Russia (including Belarus) and the United States must permit 42 overflights each.

  There is also a bilateral Open Skies Agreement between Hungary and Romania”.

  ( https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_on_Open_Skies )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *