Skip to content
Politică

Rușine, Ludovic Orban! PNL, târât de propriul președinte într-un război cu presa EXCLUSIV

radiocluj.ro

Se vede treaba că Ludovic Orban, de când nu mai este parlamentar, are foarte mult timp liber, din moment ce nu găsește altceva mai bun de făcut decât să poarte războaie cu presa. După ce nu a spus nimic zile în șir și nu a răspuns nici până în ziua de astăzi chestiunilor legate de angajare, liderul PNL, Ludovic Orbam, acum ascuns în spatele siglei de partid, ridică vocea și transformă un război personal într-un război al întregului partid condus de el.

În acest context, în care însuși șeful PNL, Ludovic Orban, s-a umplut de rușine, dovedind că este un slab președinte de partid, PSnews.ro îl asigură că va fi la fel de atent și de corect în relatarea acțiunilor pe care le desfășoară el în calitate de președinte al liberalilor, si că redacția noastră nu are niciun fel de război sau de dispută cu una dintre cele mai respectabile formațiuni politice care au dus la construirea României moderne: Partidul Național Liberal.

Ultima ieșire a președintelui PNL – demnă de consemnat într-un manual de marketing politic, la categoria „AȘA NU” – s-a consumat nu mai devreme de duminică, la conferința PNL București, unde Orban a declarat (cităm din transcriptul trimis PSnews.ro):

„Sunt mulți care încearcă să bage bățul prin gard. Chiar citeam pe media că aș fi avut vreo înțelegere cu domnul Bușoi, ca domnul Bușoi să plece din fruntea organizației. Sistematic, pe site-uri de știri ca PSnews, DCnews (le spun pe nume), apar informații care fac parte din categoria de fake news, pe care vă spun: nu le credeți! Sunt minciuni gogonate care au numai scopul de a crea fisuri în unitatea PNL. Sunt alături de Cristian Bușoi, de președintele PNL București, și sunt alături de organizația de București și de filialele de sector în toate eforturile pe care le veți face pentru recucerirea Bucureștiului”.

Când a făcut PSnews fake news?

1. Când a dovedit, cu documente, că firma la care este angajat Ludovic Orban (iar calitatea de angajat NU a fost infirmată de nimeni până în acest moment) a avut de-a lungul timpului contracte cu diverse autorități locale și chiar cu mari companii de stat?

DETALII AICI: Orban, angajat la o firmă abonată la banii statului. Posibil conflict de interese? DOCUMENT EXCLUSIV

2. Când a demonstrat că cel mai aprig contestatar din PNL al Legii plafonării dobânzilor la creditele acordate de IFN-uri este chiar numărul 2 din Partidul Național Liberal – secretarul general Robert Sighiartău, el însuși patron de IFN?

DETALII AICI: Ce se ascunde în spatele atacurilor fruntașilor liberali asupra proiectului de plafonare a dobânzilor EXCLUSIV DOCUMENT

3. Când am devoalat – cu un material ce purta antetul TNL – faptul că Tineretul Național Liberal, condus de către Mara Mareș, a lansat un atac descalificant la adresa seniorilor din PNL? Amintim că mai întâi Mara Mareș, apoi TNL-ul, în ansamblul lui, au prezentat scuze publice după incident.

DETALII AICI: Cum explică Mara Mareș EXCLUSIV / Furtună în PNL: tineretul sare la gâtul seniorilor FOTO

4. Când am relatat într-o manieră profesionistă despre Conferința PNL București de duminică, unde Ludovic Orban a negat zvonul privind o eventuală disensiune între el și șeful liberalilor din Capitală, Cristian Bușoi? Nota bene: zvonul NU pornise de la noi!

DETALII AICI: PNL deja se gândește la alegerile pentru Primăria Generală. Orban, precizări despre Bușoi

Ambiții meschine la vârful unui mare partid

Concluzia este una singură: că Ludovic Orban nu face altceva decât să antreneze întregul partid al cărui lider este într-un război cu presa. Iar acest război nu face altceva decât să arate fața mai puțin cunoscută a cuiva care cere reformarea clasei politice și mai ales moralitate în viața politică. Ținem să amintim că Orban însuși a renunțat – în 2016 – să candideze atât pentru Primăria Capitalei, cât și pentru un nou mandat de parlamentar din cauza dosarului penal în care era vizat, conform criteriilor de integritate adoptate de către PNL. Acum, Orban aruncă pata ipocriziei și a minciunii pe aceleași criterii votate în unanimitate de către liberali.

În altă ordine de idei: ținem să amintim că, pe zi ce trece, Ludovic Orban este ignorat din ce în ce mai mult, inclusiv de către televiziuni, unde aparițiile politicianului sunt din ce în ce mai rare. Nici în online situația lui Orban nu se prezintă prea bine, susținerea din partea acestui segment de presă pălind din ce în ce mai mult.

Drept urmare, lăsăm discuția deschisă cu următoarea întrebare: dacă devoalarea unor fapte reale poate fi considerată fake news, atunci cum poate fi calificată minciuna venită din partea liderului celui mai mare partid de opoziție din România; și mai mult: minciuna folosită în mici vendette personale, dar care pune întreaga formațiune politică într-o lumină deloc favorabilă?

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *